SAMSUN / BAFRA - Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Fatih Mahallesi Fabrika sokak No3 Mevkii17 Büyük Park yanı BAFRA
Vizyon
Bafra Hasan çakın Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Türk Milli Eğitim Sistemi’ nin çağdaş gelişmesinde etkili olan, bilim çağının gerektirdiği bilgi, beceri ve davranış özelliklerini gösteren yansımalar yapan, çevresi ile birlikte ülkemizin kalkınmasında etkili insan üreten bir merkez olmaktır.
Misyon
Bafra lçesinde;Milli Eğitim sistemi’nin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda, milli birlik ve bütünlük içinde, çevresi ile birlikte ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında nitelikli insan gücü kalkınmasını yapan, eğitim ve öğretim sürecine yön veren, bağlı kurumların ve çalışanların etkinlik ve verimliliklerini-çalışan ve hizmet alanların memnuniyetlerinin artırılması ve geliştirilmesini-sağlamaktır.
Başarılar
1-Okulumuz 2011 yılında Samsun´da yapılan Proje tabanlı beceri yarışmasında tasarım ve uygulama hizmetleri grubunda okulumuz Samsun 2. oldu. . Grafik ve Tasarım alanı meslek öğretmenimiz Zeliha ASİLTÜRK,Giyim -Üretim teknolojileri alan öğretmeni Fatma KOŞAR´ın ve bölüm öğrencilerinin ortak çalışmaları sonucunda ´´tablomun sırrı ´´isimli projeleri ile Okulumuza derece getirdiler. 2- 2012 yılında Okulumuz öğrencisi Filiz Özdemir Samsun da yapılan okullar arası Taekwondo Şampiyonasında 59 kilo genç bayanlar katagorisinde il birincisi oldu. 3-2010-2011 yılı okul sporları organizasyonunun Voleybol katagorisinde Okulumuz voleybol takımı bafra 2.oldu.
Doğalgaz sistemi
Ulaşım
Okulumuz Bafra şehir merkezinde olup Samsun iline 45 km. uzaklıktadır.Samsun´dan Bafra ya minibüs hatları ve yolcu otobüsleri ile ulaşım yapılabilmektedir.Bafra Şehir otogarının hemen yanından kalkan şehir içi dolmuş hatları ile okulumuza ulaşabilirsiniz.
Fatih mah.Şehit Mustafa Pilan sok.No:10 mevkii (Büyük park yanı )BAFRA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Samsun şehir merkezine 45 km.uzaklıkta olup,Bafra şehir merkezinde yer almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuzda 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında üniversiteye giren öğrenci sayımız:32 Başarı Oranı: % 40 Okulumuzda 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında üniversiteye giren öğrenci sayımız:141 Başarı Oranı: %57 Okulumuzda 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında üniversiteye giren öğrenci sayımız:97 Başarı Oranı:%55
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2013-2014 Başarı Oranı: %39 2014-2015 Başarı Oranı: %57 2015-2016 Başarı Oranı:%55 2020-2021 başarı oranı %40
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda voleybol etkinliği ,basketbol etkinliği beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından düzenlenmektedir. Kültür Edebiyat ve Tiyatro Kulübü,Felsefe ve Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü,Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübü,Fotoğrafçılık ve Resim Kulübü,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü,Sağlık Temizlik ve Yeşilay Kulübü,Kütüphanecilik Kulübü,Spor Kulübü,Sivil Savunma Kulübü,Bilinçli Tüketici ve Girişimcilik Kulübü ,Meslekleri Tanıtma Kulübü faaliyetlerine devam etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okuma saatleri Sınıflar arası bilgi yarışması yıl sonu gösterileri Değerler eğitimi öğrenme şenlikleri Yıl sonu sergisi
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri